Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО)

Інформація
18.03.2021

Ця п’ятирічна програма (2020-2024) фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Програма пропонує ряд інструментів для мікро, малих і середніх агровиробників та сільських громад, з тим щоб збільшити продуктивність та доступ до ринків, удосконалити допоміжні функції у агросекторі (такі, як доступ до фінансування, іригація, агро-лабораторні і ветеринарні послуги, впровадження систем якості і безпечності продукції та інші), а також покращити нормативно-правову базу (насамперед, що стосується впровадження справедливого та прозорого ринку сільськогосподарських земель та зменшення корупції у агросекторі).

Харківська область – одна з 8 цільових регіонів Програми (Запорізька, Дніпропетровська, Миколаївська, Полтавська, Одеська, Харківська, Херсонська та Черкаська області). Повну відео-презентацію Програми можна переглянути за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=88mGD7jiMk8&feature=youtu.be&ab_channel=USAIDARDS

Хто може стати партнером Програми. Програма USAID АГРО зосереджує свою увагу на таких секторах, як виробництво й переробка фруктів, овочів та ягід, продукції аквакультури, молока і м’яса (ВРХ, свині, вівці, кози, домашня птиця окрім курятини) та виготовлення солодощів і підтримує мікро, малі й середні підприємства та сільські громади.

Як розпочати співпрацю. Для початку співпраці з Програмою USAID АГРО, зацікавленим аграрним МСП та особистим селянським господарствам необхідно зареєструватися в базі партнерів Програми:

Освітня програма АГРО. Кожен напрямок роботи USAID АГРО містить в собі освітній компонент, вивчення  кращих виробничих практик, нових технологій, рецептур та міжнародних стандартів якості та безпечності виробництва, бізнес планування, чи демонстраційні відеоролики і кейси, чи спеціальне навчання для представників вразливих груп. Освітня програма АГРО має такі напрямки:

  • для виробників плодоовочевої продукції
  • для виробників м’ясомолочної продукції
  • курс із надання послуг з бджолозапилення
  • для виробників солодощів і крафтових продуктів
  • Інформаційно-освітня програма з метою вдосконалення технології виробництва аквакультури
  • Школа сироваріння
  • Навчання для консультантів з впровадження стандартів, заснованих на НАССР
  • Навчальна програма для сертифікованих землевпорядників і архітекторів
  • Тренінги для ОТГ з питань земельної реформи та використання технологій GIS
  • Агрохаби і агроскаутинг (практичне навчання для студентів аграрних вузів)
  • Ініціативи «Демо-ферма» і «Кооп-демо»

Методичні матеріали, довідники і рекомендації Програми USAID АГРО доступні на порталі ISSUU: https://cutt.ly/VgPk5Sr

 

Грантові програми. Окрім навчання і консультацій, Програма USAID АГРО пропонує ряд конкурсів на отримання спів-фінансування як на налагодження процесів на агропідприємствах і сервісних організаціях, так і на закупівлю обладнання.

Наразі в Програмі USAID АГРО відкриті такі конкурси:

  • Практичні інтенсиви GROW UP: навчальна програма для мікро-, малих і середніх агропідприємств. Деталі: http://bit.ly/3tKXHnG
  • Програма «Безпечність харчових продуктів» із відшкодування МСП 50% витрат, понесених у процесі впровадження систем безпечності харчових продуктів за стандартами:
  • “Школа птахівника” проводить 2-й  набор слухачів на участь у безкоштовних онлайн-тренінгах для мешканців сільської місцевості, працівників птахівницьких ММСП, представників особистих селянських та сімейних фермерських господарств у секторі виробництва продукції птахівництва , які прагнуть розробити ефективний бізнес-план розведення свійської птиці. Кількість місць обмежена. Реєстраційна форма: https://forms.gle/p5rkusNaPYewR96V7  Дедлайн: 29 березня 2021 року.
  • Започаткована «Кооперативна школа - Коополія». Консультативний супровід, і перспектива подальшої співпраці з грантовими програмами, а також багато актуальної інформації про створення, ведення обліку його діяльності, підтримку членів, тощо. Відкрита реєстрація https://cutt.ly/GlBVfyC

Перелік відкритих конкурсів постійно оновлюється і доповнюється. З докладнішою інформацією про відкриті  конкурси  АГРО та з умовами участі  можна ознайомитися на Facebook сторінці Програми USAID АГРО в: https://www.facebook.com/watch/usaid.agro/ .

Прошу Вас розповсюдити інформацію серед визначеної категорії потенційних агроучасників щодо напрямків співпраці, відкритих конкурсів та  ініціатив Програми АГРО.

Слідкуйте за новинами і не втрачайте можливості.

З усіх питань звертайтеся до Регіонального координатора Програми USAID АГРО в Харківській області Кулик Олени,  моб.: +38 067 334 17 83; 066 294 07 60

***

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) – це п’ятирічна Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі, що сприятиме розвитку більш продуктивних, сучасних та прибуткових мікро, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП). Цілі Програми USAID AГРО: покращення продуктивності та доступу до ринків у цільових ланцюгах доданої вартості, удосконалення функцій підтримки та нормативно-правової бази у аграрному секторі. Програма USAID АГРО допоможе збільшити доходи с\г ММСП і їхній доступ до фінансування та створити в Україні справедливий і прозорий ринок с\г земель, що зменшить корупцію в аграрному секторі. Сторінка АГРО в Фейсбук: https://www.facebook.com/usaid.agro/ .

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах, як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. В Україні Агентство США з міжнародного розвитку надає технічну та гуманітарну допомогу починаючи з 1992 року. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше