Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Патронатна сім'я

Інформація
08.12.2021

Спеціалістом служби у справах дітей Базюк Аліною, та провідним фахівцем  із соціальної роботи КУ « Територіальний центр соціального обслуговування( надання соціальних послуг)» Чухлатою Вікторією, 07 грудня 2021 року було проведено інформаційну роботу в  Нововодолазькій районій філії Харківського обласного центру зайнятостіві на тему: «Патронатна сім’я».

Під час інформаційної роботи було проведено бесіду про необхідність у нашій громаді даної послуги як « Патронат над дитиною» щоб захистити права дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах та потребують допомоги.

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Патронатна сім’я – тимчасова форма влаштування. Термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя не може перевищувати трьох місяців. Коли є обставини, що обґрунтовують необхідність і доцільність перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя триваліший термін, орган опіки та піклування може його продовжити, однак не більше ніж до шести місяців.

Патронатний вихователь отримує грошове забезпечення у розмірі п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць. У разі коли в сім’ї патронатного вихователя перебуває дитина віком до одного року, дитина з інвалідністю, малолітня або неповнолітня вагітна, та одночасно двоє і більше дітей, розмір грошового забезпечення збільшується на 10 відсотків за кожну дитину, але сумарно не більш як на 50 відсотків. Також на кожну влаштовану в сім’ю патронатного вихователя дитину виплачується соціальна допомога у розмірі два прожиткових мінімуми на місяць для дітей відповідного віку. Соціальна допомога та грошове забезпечення призначаються і виплачуються з дня влаштування дитини в  сім’ю патронатного вихователя до дня її вибуття з такої сім’ї.

Детальну інформацію про створення патронатної родини та інші форми сімейного виховання (усиновлення, опіка/піклування, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу) ви можете отримати  в Службі  у справах дітей  та КУ «Територіальний центр соціального обслуговування» ( надання соціальних послуг)   Нововодолазької селищної ради, за адресою: вул. Донця Григорія, 14, або за телефоном 4-27-22.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше