Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Оголошується конкурс

Оголошення
11.05.2023

Відповідно до Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні», рішення VІІІ сесії VІІ скликання Нововодолазької селищної ради від 16.06.2016 року № 356 «Про затвердження Положення про конкурсний відбір суб’єкта оціночної діяльності для проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок несільськогосподарського призначення» зі змінами, Нововодолазька селищна рада оголошує конкурс по відбору на конкурентних засадах суб’єкта оціночної діяльності у сфері оцінки земель для проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок з метою викупу на 2023 рік (надалі – Конкурс).

          Інформація про умови проведення конкурсу з відбору суб’єктів оціночної діяльності:

1. Відомості про об’єкт оцінки:

Відомості про об’єкт оцінки зазначені в Додатку 1 «Інформація про об’єкт оцінки».

Суб’єкт оціночної діяльності, якого визнано переможцем Конкурсу, проводить експертну грошову оцінку всіх земельних ділянок несільськогосподарського призначення, на яких розташовані об’єкти нерухомості, на території смт Нова Водолага Харківської області та населених пунктів Знам’янського, Староводолазького, Одринського, Ордівського, Сосонівського, Новоселівського, Федорівського, Просянського, Рокитненського, Ватутінського, Бірківського, Липкуватівського старостинських округів Нововодолазької селищної ради, що готуються на продаж протягом 2023 року.

2. Вимоги до претендентів для участі у Конкурсі:

До участі в Конкурсі допускаються претенденти, які є суб’єктами оціночної діяльності у сфері оцінки земель відповідно до статті 6 Закону України «Про оцінку земель».

Вимогами до претендентів для участі в Конкурсі передбачено наявність:

- конкурсної документації, яку надано у визначений в інформації про проведення Конкурсу строк;

- відповідної кваліфікації оцінювачів щодо об’єкта оцінки, що має підтверджуватися чинними кваліфікаційними свідоцтвами (кваліфікаційними документами) оцінювача, виданими відповідно до Закону України «Про оцінку земель»;

- переліку оцінювачів, які будуть залучені до надання послуг з оцінки та підписання звіту про експертну грошову оцінку земельної ділянки, та їх особистого досвіду проведення робіт з експертної грошової оцінки земельних ділянок, у тому числі подібних земельних ділянок, зокрема за цільовим призначенням;

- переліку інших фахівців, які можуть бути залучені до проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки відповідно до вимог чинного законодавства;

- досвіду суб’єкта оціночної діяльності щодо проведення робіт з експертної грошової оцінки земельних ділянок, у тому числі подібних земельних ділянок, зокрема за цільовим призначенням.

3. Перелік підтвердних документів, які подаються на розгляд Комісії:

Суб’єкти оціночної діяльності, які бажають взяти участь в Конкурсі, подають до Нововодолазької селищної ради заяву про участь у Конкурсі за встановленою формою  та наступні документи:

- витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;

- копію установчого документа претендента (для претендента – юридичної особи);

- копію паспорта (для претендента – фізичної особи);

- конкурсні пропозиції щодо ціни виконання робіт з оцінки, калькуляції витрат, пов’язаних із виконанням робіт та строку виконання робіт (у календарних днях) з експертної оцінки земельної ділянки подаються в окремому запечатаному конверті.

- копії кваліфікаційних документів оцінювача з експертної грошової оцінки земельних ділянок, у тому числі, посвідчень про підвищення кваліфікації оцінювача з експертної грошової оцінки земельних ділянок;

- інформацію про претендента, що складається відповідно до Додатка 4 та повинна містити:

а) наявність сертифіката суб’єкта оціночної діяльності та (або) відповідного документа, передбаченого статтею 6 Закону України «Про оцінку земель»;

б) наявність спеціального дозволу на провадження діяльності, пов’язаної з державною таємницею;

в) інформацію про оцінювачів, що перебувають у трудових відносинах з претендентом, а також яких він залучає до надання послуг з оцінки та підписання звіту про експертну грошову оцінку земельної ділянки: кваліфікація, стаж роботи, членство у саморегулівних організаціях оцінювачів, наявність відповідної форми допуску до державної таємниці, тощо.

Заявлений учасником конкурсу оцінювач має бути штатним працівником та відповідно до статті 19 Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні» інформація про нього має міститися в довідці про оцінювачів, які працюють в штатному складі суб’єкта господарювання. У разі відсутності оцінювача, який відповідає вищезазначеним вимогам, бали не зараховуються.

Копії документів мають бути завірені підписом керівника суб’єкта оціночної діяльності та скріплені печаткою (для юридичних осіб).

Конкурсна документація подається у запечатаному конверті з описом документів, що містяться в конверті. На конверті слід зазначити: «На конкурс з відбору суб’єктів оціночної діяльності», а також зазначити назву об’єкта оцінки, щодо якого буде проводитися конкурсний відбір суб’єкта оціночної діяльності, та найменування юридичної особи або прізвище, ім’я, по батькові фізичної особи - підприємця, який подає конкурсну документацію.

4. Кінцевий термін подання конкурсної документації: конкурсна документація подається за чотири робочі дні до оголошеної дати проведення Конкурсу (включно).

5. Строк виконання робіт у календарних днях: 10 днів.

6. Очікувана найбільша ціна надання послуг з оцінки об’єкта оцінки:

Враховуючи лист Фонду державного майна України від 23.09.2022 року № 10-59-13607 «Щодо показників середніх значень ціни надання послуг з незалежної оцінки майна в І півріччі 2022 року» очікувана ціна послуг з оцінки земельної ділянки площею до 10000 кв. м (1 га) становить 3,88 тис. грн.

Дата, час і місце проведення Конкурсу:

02.06.2023 року, 10-00, Харківська область, Харківський район, смт Нова Водолага, вул. Гагаріна, 7, 3-й поверх).

7. Місцезнаходження Комісії, контактні телефони:

Харківська область, Харківський район, смт Нова Водолага, вул. Гагаріна, 7,              3-й поверх, тел. (057-40) 4-35-76, (057-40) 4-30-18.

Замовником та платником робіт з оцінки є Нововодолазька селищна рада.

Встановлені форми інформації про об’єкт оцінки (Додаток 1), інформації щодо досвіду претендента та оцінювачів (Додаток 2), заяви про участь у конкурсі з відбору суб'єктів оціночної діяльності (Додаток 3), інформації про претендента (Додаток 4) додаються нижче та можна додатково отримати в Нововодолазькій селищній раді.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше