Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Умови проведення перерахунку пенсій з 01.04.2021 року працюючим пенсіонерам

Інформація
20.05.2021

Починаючи з квітня 2018-го органи Пенсійного фонду щороку автоматично перераховують пенсії працюючим пенсіонерам без їхніх звернень. Порядком проведення перерахунку пенсій особам, які продовжують працювати, встановлено частиною 4 статті 42 Законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (далі – Закон 1058) і постановою правління Пенсійного фонду України № 10-1 від 18.05.2018 “Про затвердження Порядку перерахунку пенсій без додаткового звернення особи…”                             

Зазначеними нормативно-правовими актами передбачено, що 1 квітня, без додаткового звернення особи, органи Пенсійного фонду України проводять перерахунок пенсій тим пенсіонерам, які  на 1 березня року, в якому здійснюється перерахунок, набули право на його проведення. Інакше кажучи, якщо особа після призначення або попереднього перерахунку пенсії продовжувала працювати й набула не менше як 24 місяці страхового стажу, або менше як 24 місяці страхового стажу, але після призначення чи попереднього перерахунку пройшло не менше як два роки, то з 1 квітня 2021 року їй буде здійснено автоматичний перерахунок пенсії.

 ВАЖЛИВО!   Обовязковою умовою для перерахунку є саме факт продовження роботи після призначення / перерахунку пенсії та набуття у звязку саме із цим страхового стажу. 

Нагадуємо,  що страховий стаж після 1 січня 2004 року обчислюється за даними реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування на підставі поданих страхувальниками звітів та після надходження даних про сплату єдиного внеску.

З 1 січня 2021 року набули чинності зміни до Закону України “Про збір та облік

єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” і Податкового кодексу України, яким передбачено подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціального страхування і податку на доходи фізичнх осіб щокварталу (замість щомісяця). Строки подання такої звітності (податкового розрахунку) встановлено Податковим кодексом України – 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу. 

З огляду на зазначене, дані про страховий стаж за певний квартал будуть відображені в реєстрі не раніше як у середині наступного кварталу. Отже, на

1 квітня 2021 року даних про страховий стаж та заробітну плату за січень і лютий 2021 року в Реєстрі не буде. Автоматичний перерахунок працюючим пенсіонерам буде проведено після надходження відомостей про сплату єдиного внеску за цей період.

УВАГА! Дата проведення перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам залишається незмінною!

Як це передбачено законом, це – 1 квітня 2021 року.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше