Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Патронат над дитиною

Інформація
23.02.2022

Патронат над дитиною– професійна комплексна послуга, що передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах. Потребує захисту у сім’ї патронатного вихователя, та одночасне надання фахівцями соціальної сфери інтенсивних підтримуючих послуг сім’ї дитини для відновлення її здорового функціонування.

Метою патронату є: забезпечення права кожної дитини, яка опинилася в складних життєвих обставинах, виховуватися у сприятливому та безпечному сімейному середовищі шляхом відновлення здатності батьків (осіб, які їх замінюють) опікуватися дитиною та виховувати її, а в разі неможливості – вчинення заходів щодо захисту дитини та прийняття рішень щодо її влаштування до постійної форми сімейного виховання, яка найбільше відповідає потребам дитини.

З моменту влаштування дитини під патронат саме патронатний вихователь несе повну відповідальність за життя, збереження та поліпшення здоров’я дитини.  

Він професійно та майстерно налагоджує стосунки з дитиною, яку розлучено зі своїми батьками, оцінює її потреби, створює сприятливі, комфортні умови для розвитку та соціально-психологічної реабілітації дитини, формує чи підтримує важливі для неї родинні стосунки, а також готує дитину до повернення у свою родину або допомагає налагодженню контактів дитини з її новою сім’єю.  

Патронатні вихователі отримують заробітною плату 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць за надання послуг та 2 прожиткових мінімумів на утримання дітей відповідно до їхнього віку та кількості. Розмір оплати збільшується на 10% за кожну дитину віком до 1 року, дитину з інвалідністю.

Запрошуємо до співпраці небайдужі родини, які готові поділитися сімейним теплом з дітьми, які мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки.

Кандидатом у патронатні вихователі може бути особа, яка виявила бажання виконувати обов’язки патронатного вихователя на професійній основі, а також має:

  • повнолітнього члена сім’ї (чоловік або дружина, син чи донька, інший член сім’ї) чи повнолітню особу, які проживають на спільній житловій площі з кандидатом у патронатні вихователі, готові бути добровільним помічником кандидата у патронатні вихователі та разом з ним пройти навчання і надавати допомогу патронатному вихователю у догляді за дитиною, влаштованою до сім’ї патронатного вихователя (далі – добровільний помічник);
  • належні житлово-побутові умови за місцем свого фактичного проживання, у тому числі наявність окремої кімнати та побутових зручностей.

За консультацією звертатися до Служби у справах дітей та КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Нововодолазької селищної ради, за адресою: смт Нова Водолага, вул. Донця Григорія, буд.6, або за телефоном, 4-27-22, 4-47-56.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше