Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства по відношенню до жінок

Новини
25.11.2021

25 листопада – Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства по відношенню до жінок

Сьогодні у світі відзначається Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Дата 25 листопада  вибрана не випадково. Саме цього дня, восени 1960-го року під час політичних протестів у Домініканській Республіці, за наказом домініканського диктатора Рафаеля Трухільо були жорстоко вбиті три сестри Мірабал, що були активними учасниками супротиву. Показова  кривава страта сестер збереглася в народній пам’яті надовго та мала світовий резонанс. У 1981 році активістки жіночих рухів вирішили вибрати дату їх загибелі як день протесту проти насильства щодо жінок. А з 1999 року цей день став міжнародною датою.

Насильство проявляється в фізичній, сексуальній та психологічній формах, зокрема:

  • насильство з боку партнера (побиття, психологічне насильство, зґвалтування в шлюбі, вбивство);
  • сексуальне насильство і домагання (зґвалтування, насильницькі статеві акти, небажані сексуальні аванси, сексуальне насильство над дітьми, примусові шлюби, вуличні домагання, переслідування, кіберпереслідування);
  • торгівлю людьми (рабство, сексуальна експлуатація);
  • дитячі шлюби.

В результаті жорстокого поводження та домашнього насильства жінки втрачають довіру, самоповагу та в більшості випадків й життя.

Тому завдання суспільства по відношенню до жінок, які стали жертвами насильства, – вселити в них надію, що вихід є!

В Україні працюють центри допомоги жертвам домашнього насильства, проте, варто нагадати, що допомагають тим, хто просить про допомогу.

Якщо вам все ж таки довелося зіткнутися із НАСИЛЬСТВОМ, звертайтесь на Національну «гарячу лінію»

-15-47-безкоштовна цілодобова  «гаряча» лінія для жертв домашнього насильства

-116-123 (з мобільного) та 0 800 500-335 (зі стаціонарного) – безкоштовна національна «гаряча» лінія з попередження домашнього насильства.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше