Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Святкове дійство присвячене Дню української вишиванки

Новини
20.05.2021

Сьогодні ми відзначаємо Всесвітній день вишива́нки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. У цей день кожен охочий долучається до свята, одягнувши вишиванку.

Так, сьогодні у парку Ювілейний відбувся святковий захід та нагородження присвячені українській вишиванці.

З нагоди святкування 15-річчя Міжнародного Дня вишиванки та збереження національних культурних традицій в  Нововодолазькій громаді, за активну  життєву позицію -  Подяками Нововодолазької селищної ради  були нагороджені  майстрині  українсько  вишивки :       

  • Галина Федорівна  Арнатовська
  • Олена Іванівна Мішина
  • Ганна Петрівна Качуровська
  • Світлана Іванівна Гарганенко
  • Ірина Миколаївна Цимбал
  • Раїса Єгорівна Калініна

Донька та онука майстринь Олени  Стефанівни Головінової, Ніни Степанівни Головінової , Пелагеї  Юхимівни Щербак

  • Олена Іванівна  Тесленко

Донька майстрині  Параски Григорівни Тихоступ

  • Валентина Михайлівна Головаш

Донька майстрині  Стефанії Довбуш

  • Авжабарова Марія Степанівна.

У нашій громаді проходив онлайн фотоконкурс  «Вишиванка -  твій генетичний код!», який відбувся у рамках святкування Всесвітнього дня вишиванки.

Переможці Фотоконкурсу визначалися у відповідності до кількості набраних голосів у соціальній мережі.

Так, за збереження національних культурних традицій в  Нововодолазькій громаді та за активну  життєву позицію -  Дипломом Нововодолазької селищної ради у Номінації «Всім вишиванкам вишиванка!» було нагороджено - Дамзіна Сергія, у номінації «День нашого професійного життя !» -Литвин Людмила та учні Ватутінського ліцею  та у номінації «Сім’я у вишиванках»!»- Родина Дамзіних.

Присутні могли приєднатися до  майстер класів з вишивки, малювання, арт –вишивки, насолодитися виступами вокальних колективів громади та взяти участь у флешмобі "Рушник єднання", де всі охочі розгорнули український оберіг та створили найдовший рушник Нововодолазької громади!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше