Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

 «Щодо  захисту та інтеграції в українському суспільстві  ромської національної меншини»

Інформація
25.03.2021

У багатьох країнах поряд із державницькими націями проживають національні меншини, тобто представники інших етносів, що не мають своїх національно-державних чи національно-територіальних утворень. Національні меншини цих держав також як і в Україні, історично є невід’ємною частиною суспільства і збагачують його своєю працею, самобутністю та культурою. Тому забезпечення їхніх прав є однією з основ громадянської злагоди в суспільстві.

Національні меншини мають наступні права: вільно обирати та відновлювати національність;на національне прізвище, ім’я та по батькові; на користування та навчання рідною мовою; розвиток національних культурних традицій;сповідувати свою релігію; на задоволення потреб у літературі,мистецтві, засобах масової інформації; на створення національних, культурних і навчальних закладів; створення національних громадських об’єднань; вільно встановлювати і підтримувати зв’язки з особами своєї національності та їх громадськими об’єднаннями за межами України; обиратися або призначатися на рівних засадах на будь-які посади до органів законодавчої, виконавчої, судової влади, місцевого самоврядування, в армії, на підприємствах, в установах і організаціях.

Будь-яке пряме чи не пряме обмеження прав і свобод громадян за національною ознакою забороняється й карається законом.

«Ромська національність – нічим не відрізняється від інших національностей, вони такі ж люди, як і всі, заслуговують на повагу, та свободу слова».

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше