Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Фахівцями Терцентру проведено семінар на тему «Соціальний захист осіб з інвалідністю»

Новини
07.09.2021

3 вересня 2021 року у Нововодолазькій районній філії Харківського обласного центру зайнятості фахівцями із соціальної роботи КУ «ТЦСО» Нововодолазької селищної ради було проведено семінар на тему «Соціальний захист осіб з інвалідністю» для людей з особливими потребами, які перебувають на обліку в Центрі зайнятості та зареєстровані як безробітні.

Метою заходу було надати актуальну інформацію про послуги, які надає відділення соціального захисту населення та комунальна установа «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Нововодолазької селищної ради людям з інвалідністю, серед яких:

  • пенсійне забезпечення, тобто можливості оформити пенсію по інвалідності залежно від групи;
  • нарахування компенсаційних та державних допомог, отримання відповідних пільг;
  • отримання путівок для санаторно-курортного лікування;
  • отримання безкоштовно у постійне користування засоби реабілітації які їм потрібні за довідкою МСЕК та індивідуального плану реабілітації;
  • служба безкоштовного перевезення людей з інвалідністю «Гармонія»;
  • пункт прокату засобів реабілітації які безкоштовно надаються жителям громади

Семінар був цікавим та корисним, присутні з цікавістю слухали інформацію, задавали питання, що стосувались виконання державними установами Закону України „Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше