Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Безпека людини понад усе!

Інформація
29.04.2021

28 квітня 2021 року відбулась консультативно-інформаційна зустріч голови Харківської міської організації «Жіноча громада», експерта Офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні з програм протидії торгівлі людьми Білецької Ольги Володимирівни з працівниками  Відділу соціального захисту, Службою у справах дітей, Комунальною установою «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)  Нововодолазької територіальної громади.

Захід був проведений в онлайн режимі.

Метою проведення зустрічі є співпраця Нововодолазької територіальної громади і Харківської міської організації «Жіноча громада» в галузі протидії торгівлі людьми.

Учасники зустрічі констатували, що в умовах економічного спаду, що пов'язаний із кризою коронавірусу, у минулому році значно збільшилась кількість жертв внутрішньої торгівлі людьми. При цьому злочинці часто використовують фактор протиепідемічних обмежень та шукають потенційних жертв з використанням соціальних мереж. Окрім «традиційних» форм експлуатації – примусової проституції, примусового жебрацтва та втягнення у злочинну діяльність, примусової праці у сферах текстильного та сільськогосподарського виробництва, в умовах зростаючого безробіття додалися такі форми торгівлі людьми, як використання у збройних конфліктах, експлуатація людей на будівництві та у домашніх роботах. Так за даними Міжнародної організації з міграції у 2020 році від трудової експлуатації постраждали 97% виявлених жертв торгівлі людьми і 68% «трудових жертв  становлять чоловіки. Кількість осіб, яким у 2020 році Міністерство соціальної політики встановило статус особи, постраждалої від торгівлі людьми станом на 03.12.2020 – 132 особи, з них  114 особи постраждали на території України.

 

На зустрічі були обговорені повноваження виконавчих органів місцевого самоврядування у галузі протидії торгівлі людьми.

Частиною 2 статті 5 Закону України «Про протидію торгівлі людьми» визначено повноваження органів місцевого самоврядування у сфері протидії торгівлі людьми: Органи місцевого самоврядування беруть участь у здійсненні заходів, спрямованих на попередження торгівлі людьми.

З 1 січня 2020 року вступив в дію Закон України «Про соціальні послуги» у відповідності до якого надання комплексних спеціалізованих соціальних послуг особам, постраждалим від торгівлі людьми забезпечується в тому числі виконавчими органами сільських, селищних, міських рад територіальних громад, створених в ході проведення адміністративно-територіальної реформи в Україні.

Наказом Міністерства соціальної політики України 30.12.2020 №868 затверджені Методичні рекомендації щодо організації та забезпечення діяльності територіальної громади у сферах соціального захисту населення та захисту прав дітей.

Зокрема, до відання виконавчих органів сільських, селищних міських рад належать наступні повноваження органів місцевого самоврядування у сфері протидії торгівлі людьми:

  • Планування, затвердження, забезпечення фінансування та виконання відповідних місцевих програм, розроблених за результатами визначених потреб територіальної громади – у тому числі проведення заходів / інформаційних кампаній щодо запобігання торгівлі людьми.
  • Виконання загальнодержавних і регіональних програм з протидії торгівлі людьми на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці;
  • Співпраця з громадськими об’єднаннями щодо запобігання насильству і протидії торгівлі людьми;
  • Підвищення компетенції /кваліфікації працівників структурного підрозділу з питань соціального захисту населення виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, які оцінюють потреби і надають соціальні послуги особам, постраждалим від торгівлі людьми;
  • Виявлення постраждалих від торгівлі людьми осіб, членів громади, (зокрема, шляхом отримання повідомлення про таку особу чи самозвернення особи) і надання їм соціальної допомоги покладається на підрозділ соціального захисту населення територіальної громади

Новини на цю ж тему

День волонтера

Кожного року, 5 грудня, відзначають Міжнародний день волонтерів
Новини
05.12.2021

Профілактика шкідливих звичок серед підлітків!

Здоровий спосіб життя
Інформація
20.10.2021

18 жовтня –  Європейський день протидії торгівлі людьми

Цей день боротьби з торгівлею людьми започаткований 18 жовтня 2007 року Європарламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності та протидії торгівлі людьми
Інформація
18.10.2021

Про тренінгове заняття

Фахівці соціальних служб провели тренінгове заняття для учнів Нововодолазького ліцею №3
Новини
13.10.2021

Кожна дитина має зростати у сім'ї!

В останній день вересня ми відзначаємо День усиновлення
Інформація
30.09.2021

Проведено профілактичну роботу на тему: "Протидія булінгу"

Служба у справах дітей інформує:
Новини
28.09.2021

Основні аспекти захисту своєї родини від COVID-19

Служба у справах дітей інформує:
Інформація
24.09.2021

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ РЕЙД «УРОК» НА ТЕРИТОРІЇ НОВОВОДОЛАЗЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

Служба у справах дітей Нововодолазької селищної ради повідомляє:
Новини
07.09.2021

«Збереження родинного кола»

Служба у справах дітей інформує:
Інформація
31.08.2021

Профілактична робота на тему: «Здоровий спосіб життя»

Служба у справах дітей інформує:
Новини
12.08.2021

Поняття патронату!

Служба у справах дітей  Нововодолазької селищної ради інформує:
Інформація
02.08.2021

Правила поведінки дітей у школі, на вулиці та в громадських місцях

Служба у справах дітей інформує:
Новини
26.05.2021

Бездоглядність серед дітей

Служба у справах дітей інформує:
Інформація
14.05.2021

Сирітство є однією з найбільш актуальних сучасних проблем українського суспільства

Служба у справах дітей інформує:
Інформація
28.04.2021

Сім'я без насильства

Служба в справах дітей інформує:
Інформація
15.04.2021

ЩО ТАКЕ ПАТРОНАТНА СІМ’Я І ЯК СТАТИ ПАТРОНАТНИМ ВИХОВАТЕЛЕМ

Служба у справах дітей інформує
Інформація
12.03.2021
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше